Αγωνιστικός Σχεδιασμός 2017
Κανόνες & Κανονισμοί 2017


I. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ


Για το 2017 οι αγώνες ανά κατηγορία διαμορφώνονται ως εξής:
Α. 4x μονά μελών
Β. 2x μονά γυναικών
Γ. 2x διπλό αvδρών
Δ. 2x διπλό μεικτό
Ε. 1x open/Βετεράνων


II. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
• Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν τα ενεργά μέλη του ομίλου Ο.Α.Θ. «ΤΙΤΑΝΗ»
• Μη μέλη του ομίλου Ο.Α.Θ. «ΤΙΤΑΝΗ» με προσωρινή εγγραφή τους στον όμιλο Ο.Α.Θ. «ΤΙΤΑΝΗ» με περιορισμένα δικαιώματα χρήσης των γηπέδων.
• Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες «Open», «Βετεράνων» έχουν δικαίωμα μέλη και μη μέλη του ομίλου αρκεί να είναι σε ηλικία που συμφωνεί με τους όρος που ορίζονται στην προκήρυξη του Τουρνουά.

Β. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
• προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αθλητών είναι η εγγραφή τους (sign in) στο τουρνουά αυτοπροσώπως στα γραφεία του ομίλου εντός της 5 ήμερης προκαθορισμένης προθεσμίας, πριν την κλήρωση.
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.


Γ. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ
• Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινάνε με την προκήρυξη του τουρνουά και την ανάρτηση της στην ιστοσελίδα του ομίλου http://titani-tennis.gr έως την πέμπτη (5) ημερολογιακή μέρα 19:00 όπου θα γίνεται η κλήρωση στα γραφεία του ομίλου.
• Θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των αγώνων για όλους τους γύρους, ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής κάθε αγώνα. Οι αγώνες θα ξεκινάνε μία (1) ή δύο (2) μέρες μετά.

Δ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• ένας αθλητής αποσύρεται ενημερώνοντας τον επιστάτη του ομίλου (με επιστροφή της εγγραφής του αν αποσυρθεί πριν την κλήρωση).
• ένας αθλητής εξαιρείται αυτοδίκαια από το τουρνουά αν δεν προσέλθει σε έναν αγώνα (χωρίς επιστροφή της εγγραφής του) .
• ένας αθλητής εξαιρείται αυτοδίκαια από το τουρνουά αν επιθυμεί αλλαγή ώρας σε σχέση με την προκαθορισμένη ώρα διεξαγωγής του αγώνα του και η αλλαγή αυτή θα προκαλέσει καθυστέρηση ή προβλήματα στην διεξαγωγή του τουρνουά. (χωρίς επιστροφή της εγγραφής του).
• ένας αθλητής εξαιρείται αυτοδίκαια από το τουρνουά αν επιθυμεί αλλαγή ώρας σε σχέση με την προκαθορισμένη ώρα διεξαγωγής του αγώνα του και δεν το δεχθεί ο αντίπαλός του και συμφωνεί και ο επιδιαιτητής (χωρίς επιστροφή της εγγραφής του).

III. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ


• Σε περίπτωση επιθυμίας αλλαγής ώρας διεξαγωγής ενός αγώνα, ο αγωνιζόμενος θα επικοινωνεί με τον αντίπαλο του και με τον επιστάτη του ομίλου. Ο επιστάτης δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε καμία επικοινωνία.
• Αλλαγή ώρας διεξαγωγής ενός αγώνα θα επιτρέπεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα του αγώνα.
• Αθλητής που έχει χάσει στα προκριματικά, μπορεί να υπογράψει σε λίστα τυχερού χαμένου (lucky looser) και εφόσον υπάρχει κενή θέση στο κυρίως ταμπλό τότε αγωνίζεται σ' αυτό. Η επιλογή γίνεται με κλήρωση μεταξύ των αθλητών που έχασαν στον τελευταίο γύρο των προκριματικών.
• Οι αθλητές υποχρεούνται σε μέχρι δύο αγώνες την ημέρα Μονού και σε μέχρι τρείς αγώνες την ημέρα Διπλού, καθώς και σε διαιτησία αν τους ζητηθεί. Η σειρά των αγώνων καθορίζεται από τον επιδιαιτητή ή επιστάτη.


IV. ΣΥΝΘΕΣΗ - ΤΑΜΠΛΟ ΑΓΩΝΩΝ


Α. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Μονό μελών
Εσωτερικό Open/ Βετεράνων
Προκριματικά 32άρι ή 16άρι ταμπλό
Κυρίως ταμπλό 32άρι ταμπλό
Από 1 εώς 4 bye, έως 22 άμεσες αποδοχές,
8 από προκριματικά,
μέχρι 2 WC από τον επιδιαιτητή Καθορίζεται από την προκήρυξη του τουρνουά
Στα δύο (2) νικηφόρα sets (6 games) με tie-break των 7 πόντων σε κάθε set, με 3ο set match tie-break 10 πόντων. Εξαιρούνται οι ημιτελικοί και ο τελικός που θα κρίνεται εφόσον χρειάζεται με sets (6 games) με tie-break των 7 πόντων.

Μονό γυναικών
Πρώτος γύρος, round-robin με ομίλους των 3 ή 4 αθλητριών στη συνέχεια 8 ή 4 ταμπλό.
Στην περίπτωση που οι συμμετοχές υπερβούν τις 16 θα γίνεται 32άρι ταμπλό με νοκ-αουτ αγώνες.
Στα δύο (2) νικηφόρα sets (6 games) με tie-break των 7 πόντων σε κάθε set, με 3ο set match tie-break 10 πόντων. Εξαιρείται ο τελικός που θα κρίνεται εφόσον χρειάζεται με sets (6 games) με tie-break των 7 πόντων.

Διπλό/Διπλό μικτό
Πρώτος γύρος, round-robin με ομίλους των 3 ή 4 ή 5 ομάδων στη συνέχεια 8 ή 4 ταμπλό.
Στα δύο (2) νικηφόρα sets (6 games) με tie-break των 7 πόντων σε κάθε set και χωρίς πλεονέκτημα (no-ad scoring system), με 3ο set match tie-break 10 πόντων.

V. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μονά μελών
Κατάταξη Κυρίως ταμπλό Consolation
1 50 5
2 30 3
3-4 18 2
5-8 10  
9-16 5  
17-32 1  


Επισημάνσεις:
Ανάλογα με τις συμμετοχές και τις καιρικές συνθήκες ο επιδιαιτητής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των κανόνων του εκάστοτε τουρνουά.

συνημμένο αρχείο σε μορφή .pdf: Αγωνιστικό Πρόγραμμα και κανονισμοί 2017.pdf

Newsletter

Videos

 

Με την ευγενική χορηγία

Quality Service Value

 

Creative Look

 

e-tennis

 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ